Skip to content
Miten palata treenirutiiniin lomien jälkeen ja syödä taas terveellisesti?

Miten palata treenirutiiniin lomien jälkeen ja syödä taas terveellisesti?

Lomat ja juhlat ovat hauskanpitoa varten. Joskus se on hyvää aikaa harrastaa liikuntaa ja syödä terveellisesti, joskus ei. Molemmissa tapauksissa voi kestää useita päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia palata vanhaan rutiiniin. Siksi sinun ei pidä tuntea huonoa omaatuntoa, vaan alkaa toimia askel askeleelta. Syitä siihen, miksi vanhojen tapojen jatkaminen lomien jälkeen on niin vaikeaa Lomat johtavat yleensä itsekurin laskuun - tunnemme olomme vapaaksi, meillä on vähemmän velvollisuuksia ja arjen huolia. Harjoittelun uudelleen aloittaminen tuntuu siltä kuin palaisimme takaisin todellisuuteen, mutta samalla tunnemme halua jatkaa lomaa mahdollisimman pitkään. Epäterveellisen ruoan liioitteleminen tai treenin väliin jättäminen luo illuusion siitä, että voimme pidentää lomaamme. Jos nautimme myös ruokia ja juomia, jotka eivät kuulu tavalliseen ruokalistaan, tai syömme suurempia annoksia kuin mihin olemme tottuneet, voimme tuntea olomme uupuneeksi liiallisista hiilihydraateista, sokerista, sokeripitoisista juomista, alkoholista ja rasvaisista ruoista. Keho ja keho ovat voimattomia eivätkä tee yhteistyötä henkisen puolen kanssa - useimpien toimintojen aloittaminen vaatii ponnistelua. Tämä vaikeuttaa entisestään harjoitteluaaltoon palaamista, meistä tuntuu, että meiltä ei vain löydy tarpeeksi energiaa siihen. 7 vinkkiä, joilla pääset takaisin terveelliseen elämäntapaan lomien jälkeen

  • Toimi nyt - älä mieti kauan

On kätevää jäädä sohvalle ja keksiä tekosyitä, miksi ei mennä treenaamaan. Jopa niin kätevää, että voimme jäädä sinne tuntikausiksi, tekosyyt eivät ole ohi. Pitkä kävelylenkki on jo hyvä alku - parempi kuin olla tekemättä mitään. Jos mukavuusalue on jo kertaalleen ylitetty, kaikki on paljon helpompaa seuraavalla kerralla. Mikset kokeilisi viiden sekunnin sääntöä, eli jos mietit treenaamaan lähtemistä, lue ylösalaisin viidestä yhteen ja aloita toiminta heti. Mielessä ei siis ole aikaa surffailla mukavuusalueen aalloilla.

  • Sovi aika ja paikka, jolloin voit treenata ystäväsi kanssa.

Joskus auttaa se, että ottaa muut tahot mukaan treenisuunnitelmiin, niin tuntee vastuun eikä halua pettää ketään. Jos urheiluseuraan meneminen tuntuu äärimmäisen vaikealta, pyydä ystävää hakemaan sinut ennen treeniä. Väsyttävän ponnistuksen jälkeen voitte mennä yhdessä syömään tai valmistaa yhdessä terveellisen aterian. Liikunnan lisäksi voit täyttää sosiaaliset tarpeesi tällä tavoin. Älä unohda tehdä uutta tapaamista! Lisäksi yhdessä treenaaminen on aina hauskempaa. Mikset ottaisi mukaan yhden ystävän lisäksi useampaa - seurassa on aina hämmentävämpää.

  • Aseta määräaika ensimmäiselle loman jälkeiselle treenille.

Paluu terveellisiin elämäntapoihin heti juhlapyhien jälkeen voi olla vaikeaa, ja on täysin normaalia, että keräilyyn menee muutama päivä, mutta muista asettaa määräaika ensimmäiselle treenille. Sitä ei ole hyvä siirtää liian kauas tulevaisuuteen - mitä pikemmin, sen parempi. Kehosi ja mielesi ovat jo pitkään odottaneet energiaruokaa. Tämä päivämäärä kannattaa kirjoittaa paperille ja kiinnittää esimerkiksi jääkaappiin tai kylpyhuoneen peiliin - näin on mahdotonta olla huomaamatta tätä määräaikaa. Todennäköisesti kysyt itseltäsi treenin jälkeen "miksi en aloittanut aikaisemmin", koska olosi on niin paljon parempi. Liikunnan lisäksi emme voi unohtaa tasapainoista ruokavaliota, joka vaikuttaa hyvinvointiimme, energiatasoon ja motivaatioon. On helpointa olla ostamatta epäterveellistä ruokaa kotiin, kokata mahdollisimman paljon hedelmiä ja vihanneksia. Jos tunnet tarvitsevasi lisävoimaa pitkän treenin jälkeen, löydät tuotteistamme erilaisia proteiineja , jotka ovat tärkeitä lihasten palautumisen ja kehittymisen kannalta . Saatavilla on myös herne- ja hamppuproteiinia, joka sopii erinomaisesti vegaaneille. Tuotteidemme ansiosta löydät motivaatiota ja energiaa palata jälleen lomaa edeltävään rutiiniin, ja lisäksi saavutat odotetut tulokset nopeammin. Kaikki tuotteemme voit tilata kätevästi verkkokaupan kautta kotiin tai pakettiautomaatista. Löydät laajan valikoiman proteiineja TÄÄLTÄ .

  • Itsesääli vain pahentaa asioita

Lomien ja vapaapäivien jälkeen voimme masentua, usein häpeä ja syyllisyys siitä, että olemme menettäneet itsemme. Tämä tunne voimistuu erityisesti silloin, kun kiloja tulee lisää. Päivän päätteeksi itsesyytökset eivät vie meitä mihinkään, vaan putoamme syvemmälle mustan masennuksen kuoppaan. Jos sinusta tuntuu, että negatiiviset ajatukset ottavat vallan, suunnittele kävelylenkki musiikin tai podcastin parissa. Jos sinusta tuntuu, että kaipaat lisää seuraa, soita ystävälle ja kutsu hänet treeneihin tai tee jotain muuta mielenkiintoista yhdessä. Tällaisina hetkinä on viisasta olla olematta yksin huoltensa kanssa. Älä unohda, että ajatuksilla ja teoilla luomme oman todellisuutemme. Olemme vastuussa omasta onnestamme ja hyvinvoinnistamme. On kätevää syyttää muita ongelmista, mutta se ei auta meitä askeltakaan lähemmäs toivottuja tavoitteita.

  • Tavoitteiden asettaminen

Uusien tavoitteiden asettaminen auttaa lisäämään motivaatiota. Miksi et ottaisi lomaa takaisin uusien haasteiden jaksoksi. Tässä on tärkeää pitää mielessä aiemmat tulokset ja varoa ylikuormittumista. Kääntäen liian korkeat harjoittelu- tai ravitsemustavoitteet voivat olla turhauttavia, koska niitä ei välttämättä saavuteta. On viisasta aloittaa harjoittelu uudelleen vähitellen. Päätavoite voisi olla entistäkin vahvempi, terveempi ja energisempi. Olkoon se sitten 1000 askelta enemmän joka päivä, lyhyt joogaharjoitus aamulla tai painon lisääminen kuntosalilla. Muista kirjoittaa tavoitteesi ylös, sillä ne saavutetaan todennäköisemmin.

  • Kokeile jotain täysin uutta ja jännittävää

Jos sinulta puuttuu motivaatio palata vanhaan liikunta- tai ravintorutiiniin, ajattele toisin ja kokeile jotain aivan uutta. Nykyään on monia erilaisia tapoja treenata, kuten trampoliiniharjoittelu, vesiaerobic tai mikset kokeilisi bachatanssia romanttisen kuumissa rytmeissä. Talvella, kun lunta sataa, ympäri Viroa on avoinna monia hiihtolatuja, ja monissa niistä voi vuokrata välineitä. Joten - jos yksin tuntuisi pelottavalta kokeilla jotain aivan uutta, nappaa mukaan ystävä tai kumppani. Sama pätee ruokaan, kokeile uusia ja jännittäviä reseptejä ja makuja. Jos olet matkustellut, muista, minkä maan keittiöstä pidit eniten, ja etsi reseptejä. Sukella italialaiseen tai japanilaiseen keittiöön ja valmista herkullinen illallinen perheelle tai ystäville. ui mutta sinusta tuntuu, että sinulla ei ole aikaa tai halua kokata ja haluaisit laihtua muutaman ylimääräisen kilon loman jälkeen niin ICONFIT Diet WHEY Protein ja ICONFIT Diet -pirtelö tavoittaa sinut. Nämä ovat loistavia tuotteita, jos haluat tuntea olosi kevyemmäksi juhlapyhien jälkeen ja etsit ateriankorvausta . Ruokavalion proteiini auttaa täydentämään proteiinia samalla kun on vähän hiilihydraatteja . Se sisältää kuitua, joka auttaa pitämään vatsan täytenä ja edistää parempaa ruoansulatusta . Korkea proteiinipitoisuus tarjoaa lihasten kehittämiseen tarvittavia aminohappoja (mukaan lukien välttämättömät BCAA:t), ja sen 23 eri vitamiinia ja kivennäisaineita auttavat stimuloimaan kehoamme juhlapyhien jälkeen. Lisäksi vihreä teeuute nopeuttaa rasvanpolttoa. Ruokavalioproteiini on hyvä, jos haluat pitää ruokalistasi hyvin vähähiilihydraattisena. Sitä on myös hyvä käyttää treenin päätteeksi, jotta saat oikean määrän proteiinia lihaksen rakentamiseen ja pidät samalla vatsasi täynnä seuraavien tuntien ajan. Ruokavaliococktail Hiilihydraattien määrä on kuitenkin suurempi. Hiilihydraattien lähteenä siellä on pääasiassa erittäin matalan glykeemisen indeksin Palatine ™, joka antaa elimistölle tasaista energiaa pitkällä aikavälillä, ja tutkimusten mukaan se jopa edistää painonpudotusta . Älä pelkää kohtuullista hiilihydraattimäärää ruokavaliossa, se on välttämätöntä energian saamiseksi. Laihdutuscocktail pitää vatsan täynnä! Kuten dieettiproteiini, myös dieetticocktail sisältää runsaasti kuitua, vihreän teen uutetta sekä 23 eri kivennäis-ainetta ja vitamiinia. Tutustu tuotteisiin TÄSSÄ

  • Muistatko, kuinka hyvä oli kuntoilla

Liikunta lisää endorfiinien eli onnellisuushormonien määrää kehossa. Se vaikuttaa kehoon kuin huume, jolloin on vähemmän vaikeaa löytää aikaa, tahtoa ja tilaisuuksia lähteä seuraavalla kerralla treenaamaan. Muista, miltä sinusta tuntui treenin jälkeen. Olet varmasti tuntenut, että olet tehnyt jotain hyödyllistä itsellesi. Meistä tuntuu myös, että meillä on enemmän energiaa ja olo on kevyempi, kun olemme syöneet terveellistä ruokaa. Täydellinen ruokavalio antaa elimistöllemme sen tarvitsemat ravintoaineet ja kivennäisaineet. Jos sinusta tuntuu, että et saa riittävästi tarvitsemaasi ravintoa ja tarvitset lisätukea uudenvuodenvarastojen täydentämiseen, löydät CREA Shortcut Complex tuotteistamme. yhdistää BCAA 2:1:1, kreatiinia, vitamiineja, kivennäisaineita sekä nopeita ja hitaita hiilihydraatteja energiaa varten. Meillä on myös valikoima ICONFIT BCAA:t 2:1:1 aminohappokompleksi, joka sisältää BCAA:n haaraketjuisia aminohappoja, kuten L-leusiinia (2 osaa), L-isoleusiinia (1 osa) ja L-valiinia (1 osa). Nämä ovat välttämättömiä aminohappoja, joita elimistö ei tuota ja jotka on saatava ravinnosta. ICONFIT BCAA 2: 1: 1: 1 on paras ja puhtain konsentroitujen aminohappojen lähde. Aminohapot rakentavat lihaksia, aiheuttavat kemiallisia reaktioita elimistössä, kuljettavat ravintoaineita, ehkäisevät sairauksia ja suorittavat muita tehtäviä. Aminohappojen puute kehossamme voi aiheuttaa erilaisia terveysongelmia, kuten heikkoa vastustuskykyä, masennusta tai ruoansulatusongelmia. Nämä kaksi tuotetta ovat täydellinen setti, jonka tarvitset aloittaaksesi harjoittelun, kehittääksesi fyysistä voimaa ja lisäenergiaa.

Edellinen artikkeli Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kollageenista
Seuraavassa artikkelissa D-vitamiinin puutteen oireet ja seuraukset.